POLÍTICA DE PROTECCIÓN DE DATOS - SUS DATOS SEGUROS - POLÍTICA DE COOKIES
HEM     /      OM OSS     /      SÄLJES     /      UTHYRES     /      KÖPPROCESSEN     /      SÄLJA/HYRA UT DIN BOSTAD     /      VAD TYCKER VÅRA KUNDER     /      KONTAKT
SÖK        
     


SENAST TILLAGDA
BUNGALOW LIGGER NÅGRA METER FRÅN STRANDEN LAS BURRAS, 45 M2 + 24 M2 TERRASS.
FRISTÅENDE VILLA TILL SALU I MOGÁN, 566 M2 TOMT, 3 SOVRUM OCH 3 BADRUM, PRIVAT POOL, 4 PARKERINGSPLA

LINKS
FCG

KÖPPROCESSEN
Köpprocessen här på Gran Canaria är ganska okomplicerad och går till så här:

  1. Välj egendom och betala en handpenning på upp till tio procent, såsom överenskommet med säljaren.
  2. Ansök om lån. Detta kräver diverse papper.
  3. Öppna bankkonto.
  4. Skicka en värderare till huset (detta görs av banken under låneansökningsprocessen). Värderingen tar upp till en vecka.
  5. Ansök om NIE-nummer (spanskt personnummer för utlänningar). Detta måste alla icke-spanjorer ha för att köpa en egendom i Spanien.
  6. Hitta en advokat. Vi hjälper gärna till och rekommenderar en advokat godkänd av företaget om du vill.
  7. Bestäm en dag då kontraktet ska signeras hos notarius publicus. Lånet signeras också samtidigt på samma plats.
  8. Du får nycklarna vid signeringen och kan flytta in i ditt nya hem!
  9. Advokaten skriver över el- och vattenräkningar i ditt namn och arrangerar autogirobetalning av gemensamhetsavgifter (comunidad), el och vatten.
Kreditvillkor:

När du köper en egendom i Spanien måste du alltid budgetera för tio procent utöver köppriset för att täcka skatt och andra kostnader. Vid varje köp betalar du 6,5 % skatt. Vid signering fryser banken tio procent på ditt bankkonto för att täcka dessa kostnader, så det är viktigt att välja en bostad som medger dessa extra tio procent.

När advokaten har betalat alla skatter och kostnader till vederbörande inrättningar återbetalar banken skillnaden till ditt bankkonto. Detta kan ta upp till tre månader.

De flesta banker erbjuder 60 % lån på inköpspriset för icke-spanjorer, under förutsättning att värderingen inte understiger köppriset. Om värderingen är lägre erbjuds 60 % av den summan.

Du kan beviljas lån upp till 75 års ålder (ibland 80 beroende på bank). Om du är 50 år kan du alltså ansöka om ett lån på 25 år. Maxlängden för ett lån är generellt 40 år (beroende på bank).

Gemensamhetsavgifter:

Varje anläggning tar ut gemensamhetsavgifter (comunidad) som går till underhåll av gemensamma utrymmen som pool, trädgård, hiss etc. Avgiften skiljer sig från anläggning till anläggning beroende på bekvämligheter. Ibland ingår vatten, eller el och vatten, så det är viktigt att kontrollera. Räkna med att betala mellan 60 och 200 € i månaden.
          MENY
HEM KÖPPROCESSEN
OM OSS VAD TYCKER VÅRA KUNDER
SÄLJES KONTAKT
UTHYRES
@ Dream Homes Gran Canaria. Alla rättigheter förbehållna.
TVEKA INTE ATT KONTAKTA OSS
TELF: 928 14 12 02
EMAIL: INFO@DREAMHOMESGRANCANARIA.COM
Design av: Nova Design